Familjerätt

Vad är familjerätt?

Familjerätt är en del av civilrätten och på många sätt så reglerar den många av de känsligaste delarna i livet. Allt som rör exempelvis äktenskap, skilsmässor, bodelning, vårdnadstvister, underhåll, arv och testamenten tillhör familjerätten. När det uppstår en tvist som rör din relation med andra människor kan det lätt bli känslosamt. Våra advokater kan med sin mångåriga erfarenhet och specialisering på området stå vid din sida genom hela processen.


När behöver man ta hjälp av en familjerättsadvokat?

Det finns flera situationer där en advokat som specialiserat sig på familjerätt kommer väl till pass. En av våra familjerättsadvokater kan exempelvis hjälpa dig med att upprätta ett äktenskapsförord eller ett samboavtal. På så sätt undviker man oönskade konsekvenser vid ett dödsfall eller en separation.


Om äktenskapet inte skulle fungera så kan vi finnas där vid din sida om det leder till en skilsmässa, redo att se till dina intressen. Med oss kan du känna dig trygg och säker på att du har en advokat som tillvaratar dina intressen på bästa sätt.


Vårdnadstvist

Vid vårdnadstvister kan vi snabbt finnas där för att leda dig rätt och se till att vi hittar den bästa möjliga lösningen för ditt barn och dig. Med vår mångåriga erfarenhet och specialisering inom vårdnadsmål hjälper vi dig igenom hela den komplexa rättsprocessen.


Ge dig själv de bästa förutsättningarna genom att anlita oss när det kommer till familjerätt. Vi finns här, redo att verka för våra klienters rättigheter, välkommen.

 

För allmäna frågor

Skicka ett meddelande till oss på Juristhuset.

Våra tjänster

Migrationsrätt

Läs mer
Migrationsrätt
Affärsjuridik

Vad är affärsjuridik?

Läs mer
Affärsjuridik
Arbetsrätt

Vad är arbetsrätt?

Läs mer
Arbetsrätt
Arvsrätt och testamente

Arvsrätten reglerar vad som ska hända med din kvarlåtenskap när du inte längre finns. Arvsrätten kan fördelas genom ett testamente men regleras även i svensk rätt genom ärvdabalken

Läs mer
Arvsrätt och testamente
Civilmål

Juristhuset är en fullservicebyrå och kan därför tillhandahålla rådgivning och juridiska ombud inom praktiskt taget samtliga juridiska områden

Läs mer
Civilmål