Brottmål

Är du misstänkt för brott eller brottsoffer?

Allt sedan grundandet av vår advokatbyrå för över 50 år sen har brottmål varit ett av våra huvudsakliga rättsområden. Juristhuset har flera advokater som har över 40 års samlad erfarenhet av brottmål. Vi arbetar främst i Stockholm men åtar oss även mål i övriga Sverige. Om du är misstänkt för brott eller blivit utsatt för ett brott är du välkommen att kontakta vår advokatbyrå.


Har du blivit utsatt för brott?

Om du är ett brottsoffer har du rätt att få ett målsägandebiträde förordnat för dig som kommer hjälpa dig att ta dig igenom rättsprocessen.


Målsägandebiträde för brottsoffer - hur det fungerar

Om du utsatts för brott kallas du målsägande. Som målsägande eller brottsoffer kan du ha rätt till ett målsägandebiträde. På samma sätt som en offentlig försvarare utses för en misstänkt utses målsägandebiträdet av domstol. Ditt val av målsägandebiträde ska beaktas av domstolen. Målsägandebiträdets uppgift är att vägleda dig och biträda dig igenom hela rättsprocessen.


Skadestånd för brottsoffer

Förutom att målsägandebiträdet kan hjälpa dig att få den misstänkte fälld för sin gärning ska målsägandebiträdet även vara dig behjälplig med beräknandet av skadestånd för det brott du utsatts för. Välkommen att kontakta vår advokatbyrå för mer information.


Är du misstänkt för brott?

Som misstänkt har du i de flesta fall rätt till en försvarsadvokat. Vi hjälper dig med hur du ska agera för att få en offentlig eller privat försvarare utsedd för dig.


Offentlig eller privat försvarare för dig som misstänkt

Försvarsadvokaterna på Juristhuset åtar sig alla typer av försvararuppdrag både som offentlig och som privat försvarsadvokat. Som misstänkt har du i de flesta fall rätt till offentlig försvarare. Detta redan när du ska gå på första polisförhöret. En offentlig försvarare utses av domstolen efter dina önskemål. Det är försvararens uppgift att tillvarata den misstänktes rätt. Kontakta oss gärna för mer information.


Välkommen att läsa mer om alla våra olika rättsområden här nedan.

För allmäna frågor

Skicka ett meddelande till oss på Juristhuset.

Våra tjänster

Narkotikabrott

Är du misstänkt för narkotikabrott?

Läs mer
Narkotikabrott
Sexualbrott

Är du misstänkt eller har du utsatts för våldtäkt, sexuellt ofredande eller annan liknande brottslighet?

Läs mer
Sexualbrott
Särskild företrädare - SF

När ett barn har utsatts för brott

Läs mer
Särskild företrädare - SF
Misshandel

Är du misstänkt eller har du utsatts för misshandel?

Läs mer
Misshandel
Stöld, rån & tillgrepp

Är du misstänkt för stöld, rån eller annan tillgreppsbrottslighet?

Läs mer
Stöld, rån & tillgrepp
Ekobrott

Är du misstänkt för ekonomisk brottslighet, t.ex. bokföringsbrott eller skattebrott?

Läs mer
Ekobrott